Mesto Ružomberok vás pozýva na Lampiónový sprievod sv. Martina.

Lampiónový sprievod sa uskutoční 10. novembra 2023 so začiatkom o 16:30 hod. v Parku Š. N. Hýroša v Ružomberku, kde bude pripravený krátky (cca 20 minút) program pre deti, ktoré môžu prísť s vlastnými lampiónmi. Veríme, že sa deťom bude páčiť tieňové divadielko v podaní študentov dramatického krúžku SZŠ Schererovej, inscenácia na základe legendy o sv. Martinovi, ktorá deťom odovzdá posolstvo, že keď sa človek podelí, zohreje to viac ako jedno srdce.

Sv. Martina budeme mať v parku Hýroša zosobneného v jazdcovi na bielom koni, ktorý pôjde na čele sprievodu, deti sa budú môcť s koníkom odfotiť, dať mu maškrtu, a bude možná aj interakcia s koníkom.

Ako je tradíciou, pridanou hodnotou pre lampiónový sprievod bude benefícia v spolupráci s Materským centrom Nevedko a s terénnymi pracovníkmi sociálnej práce mesta Ružomberok, s názvom „Zbierka sv. Martina“. Potrebné sú najmä plienky, potraviny, drogéria či hygienické potreby. Všetky dary bude možné odovzdať v Parku Š. N. Hýroša v deň konania podujatia v čase od 16:00 do 17:30 hod. alebo na Mestskom úrade v Ružomberku od 06.11. do 10.11.2023 v čase úradných hodín na podateľni.

Tešíme sa, že sa akýmkoľvek spôsobom zapojíte, či  zúčastníte sprievodu pre dobrú vec alebo len tak pre potešenie.

Program:
– Legenda o sv. Martinovi: tieňové divadielko pre deti (Scherer’s)
– Sprievod sv. Martina na bielom koni po trase: Park Š. N. Hýroša – Veľký Závoz – Radnica – Malý Závoz – ulica Podhora – Park Š. N. Hýroša
– interakcia s koníkom pred začatím a po ukončení sprievodu

Sprievodné podujatia:
– tvorivé dielne na výrobu lampiónov:
Liptovské múzeum 30. – 31.10. a 7. – 8.11.2023
Mestská knižnica Ružomberok 9.11.2023 o 15:00 hod.

– zbierka sv. Martina pre sociálne slabšie rodiny: plienky, potraviny, drogéria, hygienické potreby
Zbierka je organizovaná v spolupráci s Materským centrom Nevedko.

Na podujatí „Lampiónový sprievod sv. Martina“ budú vyhotovované fotografie a videozáznamy prevádzkovateľom „Mesto Ružomberok, Nám. A. Hlinku 1098/1, 034 01 Ružomberok, IČO 00315737“ za účelom propagácie na webovom sídle prevádzkovateľa, facebookovej stránke, youtube kanáli, v periodických a neperiodických materiáloch prevádzkovateľa, prípadne v ďalších médiách.

(red)

Od admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *