Závažná Poruba – 8. júla 2021 – Primátori a starostovia obcí z okresu Liptovský Mikuláš sa stretli na zasadnutí Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL). 

V Závažnej Porube privítal svojich kolegov tamojší starosta Pavel Beťko. Zasadnutie otvoril a viedol predseda ZMOL a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč, ktorý je zároveň poslancom Národnej rady Slovenskej republiky. 

Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger vo svojom vystúpení informoval aj personálnych zmenách, ktoré sa postupne udiali v ZMOS i o aktivitách do nasledujúceho obdobia. „Sme reprezentantmi 95 percent slovenských miest a obcí. Od samosprávy zbierame v teréne (aj na takýchto stretnutiach)  cenné poznatky a skúsenosti. Tie sú pretavené do aplikačnej praxe, ktorú následne prekladáme exekutíve. V ZMOS máme vytvorené viaceré expertné skupiny, ktoré vypracovávajú už paragrafové znenia zákonov, ako napríklad pri novele stavebného zákona,“ ozrejmil predseda ZMOS Branislav Tréger, ktorý zdôraznil, že ak sa nebude dariť mestám a obciam, tak sa nebude dariť ani štátu – to, samozrejme, platí aj opačne. 

Svojich kolegov Branislav Tréger informoval aj o aktuálnej situácii pri novele stavebného zákona i o pripravovaných zmenách v sociálnej oblasti. Hovoril aj o problematike odpadového hospodárstva i o aktivitách Štátneho fondu rozvoja bývania. 

Členovia ZMOL zároveň delegovali aj svojich zástupcov na pripravovaný snem ZMOS. Rokovania ZMOL sa vo štvrtok 8. júla 2021 zúčastnili aj zástupcovia Okresného úradu v Liptovskom Mikuláši na čele s jeho prednostom Jozefom Repaským a Mária Kubíková, riaditeľka Slovenského Červeného kríža, územný spolok Liptovský Mikuláš. 

ZMOL

Od admin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *